АСК Скопје е горд член на IAEVG 

Стартувајќи од јуни 2023 година АСК Скопје е горд член на IAEVG (The International Association for Educational and Vocational Guidance), непрофитна организација која обезбедува глобално лидерство и застапување за водство преку промоција на етички, социјално праведни и најдобри практики од целиот свет за да може кариерното, стручното и образовното водство од страна на компетентни и квалификувани професионалци да биде достапно на сите граѓани. Со ова, нашите членови не само што ќе имаат можност за размена на искуства и вмрежување со експерти и кариерни советници од целиот свет, туку ќе имаат прилика да ги следат содржините, билтените и обуките стекнувајќи се со континуиран професионален развој.

https://iaevg.com/


  • Изборно собрание на АСК, 2019 
    Изборното собрание се одржа на 17 Мај 2019 година, каде според Статутот на АСК, раководството презентираше извештај од постигнатите цели и резултати во 2те години на водење на АСК. Следна активност на собранието вклучуваше предлагање на новите кандидати како и гласање од страна на сите активни членови на АСК.
    На ова собрание, за раководство на АСК во следните 2 години, беа изгласани Ивана Дојчиновска Стојановиќ како претседател на АСК и Гордана Стефковска Вељановска како претседател на Собрание.


  • Учество на европската конференција за GCDF кариерни советници 2018 во Букурешт, Романијa

  • Април 2013,  Тркалезна маса на Humanopolis ASK на тема важноста на кариерното советување за поедниците, организациите и општеството.